En liten drøm jeg har hatt, gikk i oppfyllelse en søndag i september. Jeg fikk være med på et frieri som fant sted under en fotografering. Alt var selvsagt planlagt og tilrettelagt slik at det ble en overaskelse ingen viste noe om. I alle fall ikke Malene.

Malene tok kontakt med meg for en stund tilbake for å bestille familiefotografering av alle 5. Vi måtte utsette denne 2 ganger på grunn av vannkopper på de små, og kanskje det var meningen?


Ca to uker før familiefotografering som var avtalt for tredje gang, fikk jeg en telefon av Samir. Han lurte på om jeg kunne hjelpe han med en liten ting. Han hadde lyst å fri til Malene og hadde lyst å gjøre det fremfor kamera. Vi snakket litt frem og tilbake og vi la en plan.


Så tok jeg kontakt med Malene for Malene hadde tidligere snakket om at Samir var brannmann. Ettersom at Samir hadde lyst å fri i uniformen sin, så spurte jeg Malene om ikke det var slik at Samir hadde en uniform? Joda, det stemte det.

Jeg spurte om Malene og Samir kunne tenkt seg å stille opp på en parfoto/kjærestefotografering etter familiefotograferingen. De var ikke vaskelig å be, så det gikk bra. Jeg sa også at jeg kunne tenkt meg å hatt noen bilder med noen i uniform og lurte på om ikke Samir hadde uniform siden han var brannmann...? Jo, det hadde han :-)

Da var jo alt klart!


I tillegg hadde jeg fått med meg Morten fra Oppifrå Film og Foto. Planen var i utgangspunktet at han skulle lage en film om meg for å vise litt hva som skjer på en fotografering og litt om hvordan jeg jobber. Sånn ble det jo selvsagt ikke denne dagen. Da var det Malene og Samir som var i fokus.

Så kom dagen da vi skulle fotografere. Først var det familiefotografering. Den gikk veldig bra. De 3 små guttene var i fyr og flamme og koste seg inne i Bøkeskogen.


Etter at vi var ferdig med familiefotograferingen, måtte Malene og Samir bytte klær. Jeg kjente at spenningen begynte å stige, i alle fall hos meg. Vi startet fotograferingen som en vanlig kjærestefotografering. Etterhvert som vi kom lenger og lenger inn i fotograferingen så kjendte jeg på pulsen... Hjertet dunket litt ekstra, og det var ikke jeg som skulle ned på kne...!

Da vi kom inn igjen i Bøkeskogen, stilte jeg de opp slik jeg ville og sa til Samir at nå var det hans tur. Om Malene tenkte noe over det, vet jeg ikke men Malene står med ryggen til meg og da får Samir ringen fra Morten som har hatt ringen i fotobaggen hele tiden.

Det var en magisk opplevelse å få være med å fange øyeblikkene da Samir gikk ned på kne. Jeg hadde selv høy puls og tenke at Samir helt sikkert kjente at det slo litt ekstra.

Rett og slett helt magisk. Tusen takk Malene og Samir!

Jeg gleder meg til å se filmen som Morten skal sette sammen fra frieriet, og er vi heldig så får vi kanskje vise denne også.

Under her kan du se et slideshow fra fotograferingen med litt flere bilder enn det du har fått sett over her. Håper du liker det!


Gratulerer med forlovelsen Malene og Samir!