Beskrivelse bildegalleri

Under her følger en forklaring til hvordan bildegalleriet fungerer og hva du må gjøre. Dersom noe skulle være uklart kan du sende meg en e-post eller en melding så kan vi avtale tid en kveld der vi kan gå gjennom det sammen.

Etter fotograferingen får du tilsendt en e-post med en link og et passord. Dette finner du nederst i e-posten som vist til høyre her. I e-posten står det også en forklaring på hvordan du går videre.

Dobbelklikk på passordet og kopier dette med deg (ctrl+C) og trykk på "View Photos".

Lim inn (ctrl+V) i feltet som er midt på skjermen. Ingen e-post er nødvendig på dette tidspunktet.

Når du har logget inn, kan du se gjennom bildene og favorisere de bildene du liker best. Dette gjør du ved å trykke på hjertet som er plassert nede i høyre hjørne på hvert bilde.

Første gang du trykker på et hjerte, skal du skrive inn din e-post. Det er for at bildene du plukker ut, blir knyttet opp mot din e-post og jeg kan se hvilke bilder du vil ha.

Etter hvert som du markerer bilder med hjertet, kommer det en grønn prikk på hjertet til høyre på skjermen din som vist på bildet til høyre her.

Du kan trykke på hjertet for å se de bildene du har favorisert. Da får du se de bildene alene og kan se gjennom en gang til uten alle de andre.

For å fjerne et bilde som favoritt kan du trykke på hjertet en gang til.

Når du er ferdig med å plukke ut de bildene du vil ha, kan du sende meg en e-post eller en melding via chat. Du kan også trykke på flyet som er merket med rødt på bildet til høyre her. Då får jeg automatisk en e-post om at du er ferdig med å plukk ut dine bilder, og jeg kan begynne med å redigere de helt ferdig.


Når jeg har redigert bildene ferdig, får du en ny e-post lik den første. Da kan du gå inn å se på bildene før du betaler faktura som blir sendt i en egen e-post.


Denne gangen vil du se to mapper ved siden av navnet på galleriet. "Bilder til Utvalg" og "Ferdige bilder". Trykk på "Ferdige bilder" for å få disse frem.

Når faktura er betalt får du en ny e-post. Den vil være ganske lik som den første, men du vil også finne en PIN kode. Denne må du ha for å få lov til å laste ned bildene.


Etter du har logget inn, finner du mappen Ferdige bilder markert i rødt på bildet til høyre her.

Så finner du pilen som er merket med rødt på bildet til høyre her og trykker på den. Da åpner et nytt vindu seg.

Legg inn din e-post adresse og PIN koden som står i e-posten du har fått tilsendt. Trykk Next.

Her må du passe på at Ferdige bilder er huket av. Av og til er det flere mapper i galleriet som er tilgjengelig for nedlasting. Da vil disse vise under Ferdige bilder. Huk av alle mappene du vil laste ned.

Videre kan du velge om du vil laste bildene ned til din PC/MAC, Dropbox eller Google Foto. Merk der du vil laste ned og trykk Start Download.

På bildet til høyre er det din PC/MAC som er merket av, My computer.

Så står skjermen og jobber litt, før bildet til høyre her kommer opp på skjermen din.

Da trykker du på .zip filen som er markert med grått på bildet til høyre her.


Bildene blir da lastet ned til din PC/MAC og legger seg i mappen Nedlastinger. Dobbelklikk på .zip filen når den er ferdig nedlastet så finner du bildene dine der. Da kan du kopiere de over i den mappen du vil, der du lagrer dine bilder på din PC/MAC.